Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Recreëren op, aan en in het water

Het kenmerkende karakter van het Land van Maas en Waal is goed zichtbaar in de gemeente Druten. Fiets of wandel over slingerende dijken, langs karakteristieke woningen, uitgestrekte landerijen en prachtige uiterwaarden en zoek onderweg vertier in, op of aan het water. Of breng een bezoek aan Steenfabriek Vogelensangh, de enige Nederlandse steenfabriek waar nog steeds op ambachtelijke wijze wordt gewerkt met een kolengestookte steenoven.

Drutense highlights

Drutense Monumenten

De gemeente Druten staat vol met monumentale woningen, boerderijen en andere gebouwen met allemaal hun eigen verhaal. Informatie over alle Drutense monumenten vind je hier. Met deze bundeling van verhalen kun je zelf met je smartphone op pad gaan langs alle monumenten in de gemeente Druten.

De beschrijvingen zijn tot stand gekomen met ondersteuning van de gemeente Druten, Openbare Bibliotheek Rivierenland en Hans Barten fotografie.

Leuke locaties

Nog meer tips:

Wat zoek je?

Maak kennis met de eeuwenoude baksteenindustrie

Verschillende steenfabrieken staan als bakens langs de Gelderse dijken. Er is een ruime collectie grofkeramiek, geglazuurde tegeltjes aan de kleine arbeidershuisjes, een nog werkende ringoven, restanten van de tichelgaten.

Meer informatie

Ontdek de geschiedenis van Druten

Alle Maas en Waalse dorpen bestaan al sinds het jaar 1100, zo ook de dorpen in de gemeente Druten. Sommige dorpen zijn waarschijnlijk nog veel ouder. Destijds waren het rijke dorpen waar grote kerken werden gebouwd uit de opbrengst van de akkerbouw. In de Middeleeuwen waren sommige dorpen groter dan ze nu zijn en ook van die grote kerken is nu weinig over. De akkerbouw was in die tijd de grootste inkomstenbron van de bevolking. Pas veel later is de veeteelt daar ook een rol in gaan spelen.

Over de oorsprong van de namen van de vijf kernen in de gemeente Druten gaan verschillende verhalen. Wat in ieder geval zeker is, is dat het zeer oude namen zijn.

Meer informatie

Fiets- en wandelroutes

Nog meer leuke routes...

Afferdens en Deestse Waarden

Tijdens deze wandeltocht wandel je eerst op of langs de Waalbandijk in oostelijke richting waardoor je een overzicht krijgt van de indeling van het gehele uiterwaardengebied. Ook wordt op enkele binnendijks gelegen plaatsen gewezen, die voor deze regio een cultuur- of architectonische waarde hebben. Bij Deest ga je de uiterwaarden in.

Bekijk de route hier