Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Plan je bezoek

Ontdek het Land van Maas en Waal te voet of op de fiets. Huur een fiets bij een fietsverhuurbedrijf en begin of pauzeer bij een Toeristisch Overstap Punt (TOP). Deze TOP locaties zijn knooppunten waar diverse fiets- en wandelroutes samenkomen. Op deze speciaal ingerichte plekken kun je je fiets- of wandeltocht starten of even tot rust komen onderweg. Een TOP is altijd goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Aan dit punt is vaak horeca gekoppeld en kun je je e-bike opladen. Een TOP is ook een officiële infopost, waar je terecht kunt voor gratis toeristische informatie zoals het Rivierenland Magazine en fietsroutes. Je vindt drie TOP locaties en infoposten in het Land van Maas en Waal.

TOP’s en infoposten

Moeke Mooren

Moeke Mooren is de perfecte uitvalsbasis voor een dagje in en buiten Maas en Waal. Hotel Moeke Mooren is het vertrekpunt voor een schitterende rondvaart, een dagje fietsen, of een van de vele andere mogelijkheden die Moeke Mooren en de omgeving bieden.

Bekijk meer

De Twee Linden

Het prachtige gebied waarin de Twee Linden zich bevind leent zich uitstekend voor een fietstocht door de bloesem- en fruitbomen, een struintocht door de uiterwaarden of een bezoekje aan de steden als Tiel, Nijmegen, Oss of ’s-Hertogenbosch.

Lees meer

Hotel Restaurant 't Veerhuis

Op een unieke plek op de zomerdijk met een adembenemend uitzicht op de Waal, staat Hotel Restaurant ’t Veerhuis. Gastvrouw Merie Flikweert en haar team ontvangen je hartelijk in dit charmante en authentieke veerhuis. Kom binnen voor een kop koffie, schuif aan voor een goede eerlijke maaltijd of geniet van de (nacht)rust.

Meer informatie

Blijf een nachtje slapen

Wie voor een weekendje of langer naar het Land van Maas en Waal gaat, kan daar ook bijzonder overnachten. Kies voor een sfeervolle Bed & Breakfast, een fijne campingplaats, of juist een luxe hotel. Er is voor ieder wat wils. Kies hier jouw favoriete locatie, ook leuk als je met een groep komt!

Boek jouw overnachting

Recreatiekaart Land van Maas en Waal

Voor de gemeente West Maas en Waal is een recreatiekaart gemaakt. Deze biedt een uitgebreid overzicht van leuke recreatieve mogelijkheden in de gemeente. Je vindt hier het recreatieve aanbod, de molens en de veerpontjes. Ook zijn er een aantal locaties ingetekend en kun je gemakkelijk zien waar je gratis toeristische informatie en routes kunt halen, of waar je bijvoorbeeld kunt pinnen. Download hieronder de recreatiekaart.

Voorzijde recreatiekaart

Achterzijde recreatiekaart

Oeverloos genieten

Een bezoek aan het Land van Maas en Waal is niet compleet zonder een oversteek met één van de pontjes over veren die het gebied verbinden met de Betuwe, Bommelerwaard en Noord-Brabant. Kom even heerlijk uitwaaien en oeverloos genieten van de prachtige omgeving en gezelligheid aan boord.

Vaar mee