Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Bloemenpark Appeltern

In het Land van Maas en Waal ligt het grootste en één van de mooiste tuininspiratieparken van Nederland: Bloemenpark Appeltern. Na een dagje ‘Appeltern’ weet je precies wat je moet doen om een prachtige tuin te krijgen en te onderhouden. In de 22 hectare grote tuin vind je 200 verschillende voorbeeldtuinen. Je ziet verschillende tuintrends, innovaties en prachtige bloemen en planten. Bezoek de nieuwe trendtuinen, de Nationale vaste plantentuin of De Wilde Weelde Wereld, een ecologische en duurzame leefomgeving. Maak er een gezellige dag uit van, want Bloemenpark Appeltern moet je beleven!

Meer dan een tuin

Niet alleen tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Bloemenpark Appeltern. Een bezoek aan ‘Appeltern’ is een leuk dagje uit voor iedereen. Kinderen gaan op avontuur op het Ontdekkingseiland. Hier kunnen ze klimmen, graven, over boomstammen lopen en met takken sjouwen. Eigenlijk alles doen wat kinderen leuk vinden. De wilgentunnels zijn een groot succes, net als het bamboedoolhof. Probeer niet te verdwalen! Uitgespeeld? Bloemenpark Appeltern beschikt over drie sfeervolle restaurants met terras. Bezoek ook zeker de plantenmarkt en de cadeauwinkel. Je vindt hier tuinspullen, boeken, cadeaus en allerlei bijzondere planten die ook in de inspiratietuinen te bewonderen zijn.

Abonnement

Bezoek het park, een seizoen lang, zo vaak je wilt, voor maar €39,95 per persoon! Je abonnement gaat pas in wanneer je voor de eerste keer ons park bezoekt en eindigt precies een jaar later. Bovendien ontvang je extra kortingen bij andere locaties en mag je alle evenementen bijwonen zonder extra te betalen.

Koop jouw seizoenskaart

Het hele jaar mooi

Van maart tot en met november is Bloemenpark Appeltern iedere dag geopend, ook op zon- en feestdagen. Van workshops tot festivals en lezingen, er is altijd wel iets te beleven in ‘Appeltern’. Maar ook in het najaar en de winter is de tuin het bezoeken waard.

Tuincafé

Na een ontspannen fietstocht of een intensieve wandeling even bijkomen in een bloemrijke sfeer? Schuif aan in het tuincafé van Bloemenpark Appeltern of zoek een plekje op het zonterras! Ook voor de passant nu meer mogelijkheden! Het tuincafé is namelijk geopend voor iedereen, ook zonder dat je het park komt bezoeken! Je kunt in deze restaurants niet alleen terecht voor een eenvoudig kopje koffie met gebak, maar ook voor heerlijke complete lunchgerechten. Belegde stokbroodjes, salades, een kopje ambachtelijke soep. Natuurlijk hebben we ook een breed scala aan dranken van koffie, thee en fris tot wijn en bier.

Strijk neer op het terras

Korte vakantie

Maak van een bezoek aan Bloemenpark Appeltern een korte vakantie, want ook de omgeving van Appeltern is het bezoeken waard

Schilderachtige dijken, uitgestrekte polders en prachtige boomgaarden bieden elk seizoen een fraaie aanblik. In watersportgebied De Gouden Ham kun je heerlijk recreëren of juist genieten van de natuur. Overnacht op één van de campings aan het water of kies voor een romantische B&B, kom helemaal tot rust in de gemeente West Maas en Waal.

Bekijk alle locaties

Klimmen, klauteren en springen

Op het Adventure Island van Bloemenpark Appeltern kunnen kinderen klimmen, graven, zand scheppen, over boomstammen lopen, heuvel op en heuvel af rennen, van keien springen, met takken sjouwen en alles wat ze verder zelf nog weten te verzinnen! Goed om te weten: kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang tot het park.

Ontdek Adventure Island