Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Trek je wandelschoenen aan

Unieke wandelroutes

De mooiste wandelroutes

Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Land van Maas en Waal. Door het hele gebied zijn veel mooie routes uitgezet, dus het is een uitstekend idee om je wandelschoenen mee te nemen naar je plaats van bestemming! Wij hebben alle wandelroutes voor je op een rijtje gezet. Of je nu een klompenpad zoekt over onverharde wegen en particuliere gronden, of heerlijk wilt struinen langs de uiterwaarden, je beleeft het landschap in al zijn puurheid! Maak in de zomer ook zeker gebruik van de vele voetveren.

Highlight – Struinen door de Moringerwaarden

Deze bewegwijzerde struinroute gaat door het oostelijk deel van de Gouden Ham; de Moringerwaarden. Het is een uniek natuur- en wandelgebied. De route loopt via een bruggetje over een smalle strook land en biedt vele doorkijkjes op het binnenmeer en het recreatiegebied. In de Moringerwaarden graast een kudde brandrode runderen. Dit oude veeras dreigde uit te sterven. Met behulp van boeren en natuurinstanties loopt er nu weer een zuiver brandrood ras. In het late voorjaar krijgen ze kalfjes die er tot laat in de herfst bij blijven. Een prachtig gezicht! Start je route goed uitgerust bij TOP Moeke Mooren.

Bekijk de route

Tips voor onderweg

Heb je honger gekregen? Zin in een kop koffie, of een glas wijn na je lange wandeling? Of wil je afkoelen met een lekker ijsje? Wij vertellen je graag waar je terecht kunt tijdens je wandeltocht.

Zoek een restaurant