Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Welkom in Maasbommel

De kleinste Hanzestad van Nederland

Hanzestad Maasbommel

Ondanks de vrij korte bestaansgeschiedenis van gemeente West Maas en Waal, gaat de historie van de dorpen ver terug. Wist je dat in deze gemeente een echte Hanzestad te vinden is? Namelijk het sfeervolle Maasbommel! Dit was in de middeleeuwen de kleinste Hanzestad van Nederland. In de toekomst wordt Maasbommel een bescheiden, maar aantrekkelijk, virtueel openluchtmuseum.

Het dorp kent een lange, roerige geschiedenis. Door de strategische ligging was Maasbommel een schakel in het grote Noord-Europese Hanzenetwerk. Rond de vijftiende eeuw was het een bijstad van Hanzestad Nijmegen. In die tijd stond Maasbommel met name bekend om de visserij en de mandenmakers en werd ook wel de Snoekenstad genoemd. Kom de sfeer proeven en bekijk de tips op deze pagina!

Uitgelicht

Hanzerondje Maasbommel

Een speciaal Hanzerondje vanuit Nijmegen brengt je naar Maasbommel. Ontdek de lange en levendige geschiedenis van Maasbommel: van de Sint-Lambertuskerk en Stoomgemaal de Tuut tot Kasteel Hernen.

Bekijk de routes

Muurschildering Maasbommel

De muurschildering in Maasbommel is te vinden bij de trailerhelling nabij Veerweg 1. Maasbommel stond in de Hanzetijd bekend om z’n mandenvlechterij en dat zie je terug op deze muurschildering. Het vlechten van manden behoort tot één van de oudste ambachten ter wereld.

Meer over de muurschilderingen

Luisterverhalen

Langs de Hanzesteden Fietsroute kun je luisteren naar 30 verhalen van Ties Wessels, speelman en sprookspreker. Alle verhalen zijn ook hieronder te beluisteren en te lezen.

Meer over luisterverhalen

Historische verhalen

Bloemenpark Appeltern

Hier vind je het grootste en één van de mooiste tuininspiratieparken van Nederland: Bloemenpark Appeltern. Na een dagje ‘Appeltern’ weet je precies wat je moet doen om een prachtige tuin te krijgen en te onderhouden.

Bezoek Bloemenpark Appeltern

Moeke Mooren

Moeke Mooren is de perfecte uitvalsbasis voor een dagje in en buiten Maas en Waal. Hotel Moeke Mooren is het vertrekpunt voor een schitterende rondvaart, een dagje fietsen, of een van de vele andere mogelijkheden die Moeke Mooren en de omgeving bieden.

Strijk neer op het terras

Riverside

Bij Riverside kun je terecht voor het huren van boten of fietsen, maar ze organiseren ook tal van outdoor activiteiten. Riverside is een unieke locatie gelegen op een schiereiland middenin recreatiegebied De Gouden Ham.

Bezoek Riverside

In de buurt

Rondom Hanzestad Maasbommel is nog veel meer te doen! Bezoek bijvoorbeeld Bloemenpark Appeltern, het grootste tuin inspiratiepark van Nederland. Of verken de omgeving met een boot of sup. Waterliefhebbers halen hun hart op bij waterrecreatiegebied ‘De Gouden Ham’. Er is voor iedereen iets leuks te beleven!