Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Welkom in Maasbommel

De kleinste Hanzestad van Nederland

Hanzestad Maasbommel

Ondanks de vrij korte bestaansgeschiedenis van gemeente West Maas en Waal, gaat de historie van de dorpen ver terug. Wist je dat in deze gemeente een echte Hanzestad te vinden is? Namelijk het sfeervolle Maasbommel! Dit was in de middeleeuwen de kleinste Hanzestad van Nederland. In de toekomst wordt Maasbommel een bescheiden, maar aantrekkelijk, virtueel openluchtmuseum.

Het dorp kent een lange, roerige geschiedenis. Door de strategische ligging was Maasbommel een schakel in het grote Noord-Europese Hanzenetwerk. Rond de vijftiende eeuw was het een bijstad van Hanzestad Nijmegen. In die tijd stond Maasbommel met name bekend om de visserij en de mandenmakers en werd ook wel de Snoekenstad genoemd. Kom de sfeer proeven en bekijk de tips op deze pagina!

Historische verhalen

Tuinen van Appeltern

Hier vind je het grootste en één van de mooiste tuininspiratieparken van Nederland: de Tuinen van Appeltern. Na een dagje ‘Appeltern’ weet je precies wat je moet doen om een prachtige tuin te krijgen en te onderhouden.

Bezoek de Tuinen

Moeke Mooren

Moeke Mooren is de perfecte uitvalsbasis voor een dagje in en buiten Maas en Waal. Hotel Moeke Mooren is het vertrekpunt voor een schitterende rondvaart, een dagje fietsen, of een van de vele andere mogelijkheden die Moeke Mooren en de omgeving bieden.

Strijk neer op het terras

Riverside

Bij Riverside kun je terecht voor het huren van boten, fietsen of tuktuk maar we organiseren ook tal van outdoor activiteiten. Riverside is een unieke locatie gelegen op een schiereiland middenin recreatiegebied De Gouden Ham.

Bezoek Riverside

In de buurt

Rondom Hanzestad Maasbommel is nog veel meer te doen! bezoek bijvoorbeeld de Tuinen van Appeltern, het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Of verken de omgeving met een tuktuk. Waterliefhebbers halen hun hart op bij waterrecreatiegebied ‘De Gouden Ham’. Er is voor iedereen iets leuks te beleven!