Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Wateringenieurs gezocht

15 april 2020 van 14:30 - 16:00 uur

Op woensdagmiddag 15 april zoeken we wateringenieurs. Je gaat met Dijkmagazijn geulen graven, dijken bouwen en polders aanleggen aan de Waal. Probeer dan maar eens je voeten droog te houden.

Als het rivierwater niet snel genoeg weg kan krijg je overstromingen. Met emmers, scheppen, grondboren, takken en stenen ga je een eigen rivier bouwen. Want wat gebeurt er als daar flink wat stenen in liggen, of struiken de doorstroming belemmeren? Kun je een stevige brug bouwen? Probeer uit hoe ingewikkeld het water tegen te houden is. Je bent verzekerd van een nat pak, maar je leert ook hoe leuk het werk is van watertechneuten. Tip: trek stevige schoenen of laarzen aan, en kleren die vies mogen worden.

Waalwoemi: Wateringenieurs, woensdag 15 april 2020 van 14.30-16.00 uur. Startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Maximaal 20 kinderen tussen 6 en 12 jaar. Deelname € 2,50 per kind. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Aanmelden is nodig: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.


Lees meer