Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

verlenging expositie 100 jaar Corneille

11 november 2022 t/m 16 december 2022 van 09:00 - 16:00 uur

De Onderstal 1

6658KZ

Beneden Leeuwen

De expositie ‘100 jaar Corneille’ wordt wegens succes verlengd tot en met 16 december 2022.
De expositie met werk van de wereldberoemde kunstenaar Corneille is te zien bij: GJB Art & Frames, De Onderstal 1 in Beneden Leeuwen.
Gratis toegang. De galerie is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 t/m 16.00 uur. Zaterdag en zondag: op afspraak.

Originele werken en zeefdrukken
Corneille is een grote naam binnen de kunststroming Cobra en bekend bij het grote publiek vanwege zijn herkenbare en bijzondere werken.
In onze galerie hangen verschillende originele werken en zeefdrukken van Corneille. De zeefdrukken zijn gedrukt op zand.
Het gebruikte zand is afkomstig uit diverse woestijnen om verschillende texturen en kleuren te creëren, afhankelijk van zijn ideeën en wensen.
Corneille is speciaal naar Israël gereisd om deze techniek ‘terra grafie’ in de vingers te krijgen.
Hij beschouwde deze periode als een hoogtepunt in zijn ontwikkeling als kunstenaar.

Over CoBrA
De Cobra-groep was van 1948 tot 1951 een avant-gardebeweging van kunstenaars uit Denemarken, België en Nederland.
De naam CoBrA is een afkorting samengesteld uit de (begin) letters van de drie hoofdsteden waar de oprichtende leden vandaan komen: Copenhagen, Bruxelles en Amsterdam. Het was de belangrijkste internationale avant-gardebeweging in de kunst van Europa direct na de Tweede Wereldoorlog. Naast Corneille waren ook de Nederlanders Karel Appel en Constant medeoprichters van de Cobra-groep.
Later in zijn carrière versterkte Corneille de kleurcontrasten en gebruikte hij meer compacte vormen. Hij schilderde toen vooral tropische landschappen, waarin vrouwen, planten en dieren kleurrijk zijn afgebeeld.
Op 3 juli 2022 was het de 100ste geboortedag van Corneille. Voor GJB Art & Frames is dat de reden om Corneille in het zonnetje te zetten en de expositie ‘100 jaar Corneille’ wegens succes te verlengen tot en met 16 december 2002.


Lees meer