Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Stenen zoeken langs de Waal

4 november 2020 van 14:30 - 16:00 uur

Dijk 41

Beuningen

Woensdagmiddag 4 november gaan we stenen zoeken aan het Waalstrand. Een kei van een activiteit: zoeken naar kiezels die al duizenden jaren oud zijn. Het Dijkmagazijn zorgt voor vergrootglazen en zoekkaarten waar bijna alle stenen op terug te vinden zijn.

Met het water van de Rijn komt stenen uit Zwitserland en Duitsland in Nederland terecht. Op hun reis in de rivier worden de stenen alleen maar mooier. De scherpe kantjes slijten er af en het binnenste van de steen wordt zichtbaar. Gewone kwarts is te vinden in de kleuren grijs, wit, geel en roze. Maar ook prachtige zwarte stenen en zelfs halfedelstenen met bloedrode kleuren liggen er aan het Waalstrand. En wie geluk heeft vindt zelfs doorschijnende stenen of –heel misschien– wel een fossiel.

Tip: trek stevig schoeisel aan. En breng een klein doosje mee voor je verzameling. Na afloop krijg je een gratis zoekkaart.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

  • Stenen zoeken, woensdag 4 november 2020 van 14.30-16.00 uur.
  • Startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen.
  • Maximaal 25 kinderen, deelname € 2,50 per kind. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.
  • Aanmelden is nodig: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Lees meer