Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Pontjesdagen 2022

30 april 2022 t/m 1 mei 2022
  • Hop on, hop off rond de Maas
  • Download de gratis fiets- en wandelkaart
  • Maak je eigen route

Na het succes van vorig jaar worden dit jaar op zaterdag 30 april en zondag 1 mei voor de tweede keer de Pontjesdagen georganiseerd. Een weekendlang kun je op de fiets of te voet zigzaggend je eigen route uitstippelen door het gebied van Woudrichem tot aan Wijchen met een van de 13 deelnemende voet- en fietspontjes.

Hop on, hop off rond de Maas
De Maas verbindt het bourgondische Brabant met een verrassend mooi deel van Gelderland. In het gebied liggen onder andere de vestingstadjes Woudrichem, Heusden, Batenburg, Ravenstein en Megen en ’s-Hertogenbosch, Oss en Wijchen. Ook kom je er tal van authentieke Maasdorpjes tegen.

De verschillende fiets- en voetveren hebben allemaal hun eigen charme en brengen je van de ene naar de andere kant van de Maas. Een oversteek met één of meer van deze pontjes is een unieke beleving en mag je niet missen! Hop on, hop off rond de Maas!

Nog leuker: je kunt tijdens deze dagen gebruik maken van de pontjes voor slechts 50 cent per overtocht. Deze speciale fiets- en wandelkaartjes zijn te koop* bij de veerman op elke pont of veer. Uitzonderingen zijn het pontje tussen Heerewaarden en de Lithse Ham, hiervoor betaal je het reguliere tarief. En de pont Herpt-Bern is zelfs gratis 😉

* Let op: voor het veer tussen Aalst en Veen dienen kaartjes vooraf aangekocht te worden via www.riveer.nl of de Riveerapp.

Download de gratis fiets- en wandelkaart
Dankzij het uitgebreide fiets- en wandelroutenetwerk kun je je eigen route samenstellen aan de hand van knooppunten. Zo bepaal je zelf welke richting je uitgaat en hoe lang je rit is. Download of print deze speciale fiets- en wandelkaart. Of haal jouw papieren exemplaar gratis op bij een van deelnemers op de route of een van de toeristische informatiecentra.

Meer weten over de geschiedenis van het water in het gebied? Lees jezelf in over het verleden van de pontjes en veren in deze flyer.


Lees meer