Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Maas en Waalse Oogstdagen

12 augustus 2022 t/m 13 augustus 2022

Hamsestraat 2

6629 KT

Appeltern

Agrarisch Maas en Waal nodigt op 13 en 14 augustus iedereen uit, om te voelen, kijken, proeven en beleven van het hedendaagse plattelandsleven. Een evenement dat inmiddels een indrukwekkend aantal bezoekers op de been brengt, op de prachtige locatie van Riverside Outdoor aan de Maaslanden van Uiterwaarde in Appeltern. Een zomerse gratis traktatie voor jong en oud, streekbewoners en toeristen, met een mix aan activiteiten en bezienswaardigheden. Met veel beproefde succesnummers van dit reeds decennia bestaande boeren evenement. 

Traditie 

Wat goed is, moet je niet veranderen. Dat geldt voor de Nederlands kampioenschappen hooien, de boerendriekamp en de streekmarkt. Het NK hooien geeft gezonde competitie in de teams van jongeren, die hun mouwen opstropen en de kunst van het hooibalen opsteken, laten zien. Dezelfde teams tonen techniek, behendigheid, boerenslimheid en karakter, om de proeven van de boerendriekamp te volbrengen. Op de streekmarkt zijn producten te kust te keur uitgestald, die vooral voortkomen uit de agrarische sector. Het ambachtsplein neemt je mee naar vervlogen tijden, met demonstraties van oude ambachten en landbouwvoertuigen. Het kinderplein biedt volop vermaak voor kinderen. Verwonder je en geniet. 

Moderne landbouw 

Op het info plein kun je je laten informeren over de moderne manier van landbouw bedrijven. Anno 2022 is kringlooplandbouw steeds vaker de manier om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te produceren. Info stands en ontzagwekkend grote en 


Lees meer
Delen: