Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Lezing over Antisemitisme en het Jodendom

18 november 2021 van 20:00 - 22:00 uur

Pastoor Zijlmansstraat 3

6658 EE

Beneden-Leeuwen

In juli van dit jaar startte Kevin Ritstier uit Wijchen een burgerinitiatief na aanhoudend antisemitisme. Hij werd uitgescholden, bespuugd en geslagen. Al meer dan een jaar lang wordt Kevin Ritstier beschimpt door een groep jongeren vanwege zijn Joodse achtergrond. “Ze roepen: ‘Kankerjood, we gaan je douchen’’. Kevin was het zat en startte een burgerinitiatief en doet concrete voorstellen om haatmisdrijven beter aan te pakken zoals het starten van een bewustwordingscampagne.

Zijn verhaal illustreert dat het antisemitisme nog steeds aanwezig is in Nederland. Hoewel wij sinds de Tweede Oorlog roepen ‘dit nooit meer’ blijken de feiten anders.
Op 18 november spreekt Kevin Ritstier over Jodenhaat in het Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen. Aansluitend bespreekt Jem van den Burg aspecten van de Joodse cultuur.

Jem is van Joodse komaf en woont in Nijmegen. Hij zette zich o.a. in voor het monument op de dijk in Druten. Zijn verhaal gaat over de kracht van de Joodse Cultuur. Het is deze kracht waardoor het Joodse volk door alle eeuwen heen overleefde en ondanks hun verspreiding bleef hun geloof en cultuur in stand.


Lees meer