Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Heksenmiddag

8 april 2020 van 14:00 - 14:30 uur

Het Dijkmagazijn organiseert woensdag 8 april een heksenmiddag voor kinderen tot en met 7 jaar in het Weurtsche Straatje. Een heks leert je welke kruiden te gebruiken zijn tegen brandnetelprik en andere ongemakken. En we gaan heksensoep koken op een echt houtvuur in een zwarte heksenketel.

Wie heksen eng vindt, kent de heksen van Het Dijkmagazijn nog niet. Die zijn lief en wijs. Ze kennen de natuur heel goed en weten wat er gevaarlijk is maar ook wat je kunt gebruiken. Een heks leert je welke planten je kunt eten, zodat je de goede plukt voor de soep. Een andere heks kent een heleboel spannende verhalen. Die vertelt ze als we gezellig om het kampvuurtje bij de pan soep zitten. En dan zijn er nog een paar anderen die heksenspelletjes spelen en je helpen om je eigen toverstokje te maken. Ieder kind gaat naar huis met droomzalf, waardoor je rondvliegt in je eigen dromen. Breng je (groot-)ouders mee, want het heksenpad is een route die je zelfstandig loopt.

Waalwoemi Heksenmiddag, woensdagmiddag 8 april van 14.00-16.00 uur. Starten is mogelijk tussen 14.00 en 14.30 uur. Startplaats hoek Dijk-Distelakkerstraat Weurt. Voor kinderen tot en met 7 jaar. Deelname € 2,50 per kind. Begeleiding door (groot)-ouders is verplicht en zij mogen gratis meedoen. Aanmelden is nodig: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.


Lees meer