Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tips in het Land van Maas en Waal

Momenteel zijn de maatregelen rondom het coronavirus nog steeds aangescherpt, waardoor restaurants niet bezocht kunnen worden. Diverse horecaondernemers zorgen er echter wel voor dat je thuis van een heerlijke maaltijd kan genieten. En je kunt natuurlijk nog steeds een prachtige fiets- of wandeltocht door de regio maken.

Uiteraard is het wel belangrijk om de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen. Raadpleeg altijd de website van de betreffende ondernemer voor actuele informatie.

Ondersteun de ondernemers

Hoewel restaurants momenteel gesloten zijn, kun je nog wel bij diverse ondernemers een heerlijke maaltijd afhalen of laten bezorgen. Ook kun je de ondernemers in deze tijd steunen door producten lokaal te kopen!

Maas en Waal Thuisbezorgd

De Facebookgroep Maas en Waal Thuisbezorgd is opgezet om alle horecaondernemers in het Land van Maas en Waal een warm hart toe te dragen en ze te steunen in deze moeilijke tijd. Staat jouw favoriete restaurant er al tussen?

Meer informatie

Restaurant De Weeghbrug

Laat je door de Weeghbrug verwennen. Wel zin om lekker te eten maar geen zin om te koken? Bestel je favoriete gerecht en
laat de Weeghbrug voor je koken!

Meer informatie

Moeke Mooren & de Korenmolen

Dankzij Moeke Mooren en de Korenmolen kun je ook thuis het gevoel hebben dat je uit eten bent. Bestel een dinerbox of tafelgrillpakket voor thuis.

Meer informatie

Support your locals!

Vaak zijn lokale productenten voor een heel groot deel van hun afzet afhankelijk van de horeca. Maar nu horecagelegenheden tijdelijk gesloten zijn, kunnen lokale ondernemers hun producten ook minder kwijt. Met de campagne Support Your Locals wordt iedereen opgeroepen op om hun boodschappen niet alleen in de supermarkt te doen maar ook bij de lokale ondernemers.

Support your locals

Duik in de geschiedenis

Leer meer over de geschiedenis van het Land van Maas en Waal. Zo vind je in de app ‘Heroes of the Sky’ verschillende verhalen over de zware luchtgevechten die in de Tweede Wereldoorlog boven de regio hebben plaatsgevonden.

Kasteel Hernen

Geef Kasteel Hernen kleur

Download de kleurplaat

Maak je eigen kijkdoos van Kasteel Hernen

Download de instructie

Bekijk de collectie van Kasteel Hernen

Ontdek de collectie hier

Download de app ‘Heroes of the Sky’

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er boven de regio zware luchtgevechten geleverd. Rivieren als de Waal en de Rijn waren destijds belangrijke navigatiemiddelen voor de vliegtuigen die op weg waren om Duitsland te bombarderen. Iedereen kent de verhalen van dappere helden die gevochten hebben in de regio Nijmegen en Arnhem, maar wie zijn er gesneuveld in Rivierenland en waar zijn ze begraven? De app Heroes of the Sky geeft antwoord op dit soort vragen en is gratis te downloaden via de App Store en de Google Play Store.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app

Ga op pad in de natuur

Er is niets lekkerder dan om buiten even een frisse neus te halen. Door het Land van Maas en Waal gaan verschillende mooie fiets- en wandelroutes waarbij je kunt genieten van het herfstige landschap!

Ontdek de regio op de fiets

Ga lekker wandelen

Tip: Het Wandelarrangement van De Twee Linden

Toe aan een dagje buitenlucht dit zonnige weekend? Geniet van dit wandelarrangement en ontdek het mooie Land van Maas en Waal.

Elke zaterdag en zondag ontvang je bij aankomst bij De Twee Linden op gepaste afstand een goedgevuld lunchpakket en een wandelroute van 13km. Vanaf 12 uur kun je starten. Het lunchpakket bestaat uit een broodje gezond, bosvruchtenkwarktaart, diverse zoete broodjes, fruit, frisdrank naar keuze en een kopje koffie.

Heb je bepaalde dieetwensen? Dan kun je dit doorgeven! De prijs bedraagt €12,50 per persoon.

Reserveren kan telefonisch op 0487-591234 of via de mail info@detweelinden.nl.

Download de Fruitalert-app

In het voorjaar van 2020 is de Bloesem- en Fruitalertapp gelanceerd. In deze app word je in het voorjaar op de hoogte gehouden van de bloesemstand en in de (na)zomer lees je er alles over de ontwikkeling van het fruit en de fruitpluk. Hoewel de fruitoogsttijd nu ten einde is, vind je in de app nog steeds leuke tips, weetjes en adressen waar je heerlijk fruit kunt kopen.

logo app storelogo google play store

Je voelt je thuis in het Land van Maas en Waal!

Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

Belangrijk: Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus zijn de maatregelen in Nederland aangescherpt. Wij adviseren om de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende ondernemer voor actuele informatie.