Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tips in coronatijd in het Land van Maas en Waal

Momenteel zijn de maatregelen rondom het coronavirus weer aangescherpt, waardoor restaurants de komende weken niet bezocht kunnen worden. Diverse horecaondernemers zorgen er echter voor dat je thuis van een heerlijke maaltijd kan genieten. Ook kunnen musea nog bezocht worden en kun je natuurlijk nog steeds prachtige fiets- of wandelroutes door de regio maken.

Uiteraard is het wel belangrijk om de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen. Raadpleeg altijd de website van de betreffende ondernemer voor actuele informatie.

Duik in de geschiedenis

Leer meer over de geschiedenis van het Land van Maas en Waal. Zo vind je in de app ‘Heroes of the Sky’ verschillende verhalen over de zware luchtgevechten die in de Tweede Wereldoorlog boven de regio hebben plaatsgevonden. Ook kun je diverse musea momenteel nog wel bezoeken. Bekijk voor je bezoek wel altijd eerst de website van het museum zelf voor de actuele informatie.

Museum Tweestromenland

Het centrale thema van het museum is Leven, wonen en werken in het land van Maas en Waal. Er is te zien hoe de mensen hier in het verleden hebben geleefd. De dreiging van het water was nooit ver.

Meer informatie

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren

Het Bezoekerscentrum laat de rijke historie van Heerewaarden zien aan groot en klein, waarbij de riviervisserij en het werk op de steenovens in dit kleine dorpje, op de plek waar de Waal en de Maas het dichts bij elkaar komen, een grote rol speelden.

Meer informatie

Download de app ‘Heroes of the Sky’

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er boven de regio zware luchtgevechten geleverd. Rivieren als de Waal en de Rijn waren destijds belangrijke navigatiemiddelen voor de vliegtuigen die op weg waren om Duitsland te bombarderen. Iedereen kent de verhalen van dappere helden die gevochten hebben in de regio Nijmegen en Arnhem, maar wie zijn er gesneuveld in Rivierenland en waar zijn ze begraven? De app Heroes of the Sky geeft antwoord op dit soort vragen en is gratis te downloaden via de App Store en de Google Play Store.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app

Kasteel Hernen

Geef Kasteel Hernen kleur

Download de kleurplaat

Maak je eigen kijkdoos van Kasteel Hernen

Download de instructie

Bekijk de collectie van Kasteel Hernen

Ontdek de collectie hier

Ga op pad in de natuur

Er is niets lekkerder dan om buiten even een frisse neus te halen. Door het Land van Maas en Waal gaan verschillende mooie fiets- en wandelroutes waarbij je kunt genieten van het herfstige landschap!

Ontdek de regio op de fiets

Ga lekker wandelen

Ondersteun de ondernemers

Hoewel restaurants de komende periode gesloten zijn, kun je nog wel bij diverse ondernemers een heerlijke maaltijd afhalen of laten bezorgen. Ook kun je de ondernemers in deze tijd steunen door producten lokaal te kopen!

Maas en Waal Thuisbezorgd

De Facebookgroep Maas en Waal Thuisbezorgd is opgezet om alle horecaondernemers in het Land van Maas en Waal een warm hart toe te dragen en ze te steunen in deze moeilijke tijd. Staat jouw favoriete restaurant er al tussen?

Meer informatie

Restaurant De Weeghbrug

De Weeghbrug wil haar liefde voor het Bourgondische leven op diverse manieren voor ieder toegankelijk maken. Met herkenbare, eerlijke producten die op verrassende manieren gepresenteerd worden. Dit zie je terug in onze vernieuwde menukaart, waarbij je zelf je culinaire reis bepaalt.

Meer informatie

De Korenmolen

Bij De Korenmolen kun je diverse heerlijke gerechten afhalen of laten bezorgen. Zo kun je thuis ook blijven genieten van de gerechten van het restaurant. Of bestel eens een lekkere High Tea.

Meer informatie

Support your locals!

Vaak zijn lokale productenten voor een heel groot deel van hun afzet afhankelijk van de horeca. Maar nu horecagelegenheden tijdelijk gesloten zijn, kunnen lokale ondernemers hun producten ook minder kwijt. Met de campagne Support Your Locals wordt iedereen opgeroepen op om hun boodschappen niet alleen in de supermarkt te doen maar ook bij de lokale ondernemers.

Support your locals

Download de Fruitalert-app

In het voorjaar van 2020 is de Bloesem- en Fruitalertapp gelanceerd. In deze word je in het voorjaar op de hoogte gehouden van de bloesemstand en in de (na)zomer lees je er alles over de ontwikkeling van het fruit en de fruitpluk. Hoewel de fruitoogsttijd nu bijna ten einde is, vind je in de app nog steeds leuke tips, weetjes en adressen waar je heerlijk fruit kunt kopen.

logo app storelogo google play store