Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Waterrijk Maas en Waal

48 KM 3 uur fietsen (2,25 uur met een e-bike)

Ervaar hoe uniek het rivierenlandschap is in het Land van Maas en Waal. Je fietst langs rivieren de milde Maas en de wilde Waal. Onderweg is er veel te zien en te beleven in de karakteristieke dorpjes met imposante en monumentale gebouwen.

Streekhistorisch Museum Tweestromenland
Ontdek meer over het leven van de inwoners van Maas en Waal in het Streekhistorisch Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen. Je ziet oude ingerichte woon- en slaapkamers en ontdekt hoe de inwoners vroeger werkten en leefden. Voor kinderen is er een leuke quiz en een leerzame speurtocht over de watersnood in 1861.

Park Arboretum Het Gogh
In het kleine dorpje Horssen kan je een van de leukste bezienswaardigheden in de omgeving bezoeken. Het Park Arboretum Het Gogh is een mooie tuin waar je verschillende bomen- en plantensoorten kan bewonderen. Het park wordt één keer per jaar opengesteld voor het publiek.

De Tuinen van Appeltern
Vanaf het pittoreske dorpje Horssen fiets je naar De Tuinen van Appeltern. In dit dorpje in het Land van Maas en Waal kan je wel meer dan 200 verschillende Appelternse modeltuinen bewonderen. Geniet hier van de variatie van de tuinen.

De Tuut
In het mooie dorpje Appeltern kan je ook het enige stoomgemaal van het Land van Maas en Waal bewonderen. Het stoomgemaal De Tuut is zelfs nog in werking. Bij het stoomgemaal vind je uitwateringssluizen en oude machinistenwoningen. Naast het Stoomgemaal de Tuut ligt het Motorenmuseum. In het motorenmuseum is het voor de motorliefhebbers mogelijk om oude motoren te zien. Zo is er een unieke Pollock met 4PK uit 1896. De machine is gemaakt in de Schotse Robertson fabriek en is het enig overgebleven exemplaar ter wereld.

Aan het einde van de fietstocht kan je heerlijk ontspannen bij restaurant Moeke Mooren aan recreatieplas De Gouden Ham.


Lees meer
Startpunt Hotel Moeke Mooren
Blauwe Sluis 1B
Appeltern
Knooppunten
28
25
26
20
21
24
80
81
86
87
88
58
54
53
57
29
10
55
89
49
Eindpunt Hotel Moeke Mooren
Blauwe Sluis 1B
Appeltern
Aangeboden door:
Delen: