Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Struinroute Dodewaard-Beuningen

30 KM 6 uur wandelen

Nergens kun je het water en de uiterwaarden van zo dichtbij ervaren als in het Rivierengebied.

De wandeling start in de Afferdensche en Deestsche Waarden. Een steenoven en fabrieksschoorsteen herinneren aan de tijd dat hier bakstenen werden gebakken.

De wandeling voert langs Ewijkse plaat waar wilde paarden grazen naar Slot Doddendael. Voordat je de Waal overvaart, kun je een bezoek brengen aan bezoekerscentrum Het Dijkmagazijn in Beuningen. Hier worden regelmatig interessante excursies georganiseerd en boeiende lezingen en workshops gegeven.

In de Loenensche Buitenpolder liggen de Zwarte Kuil en Grote Kolk. Deze zogenaamde wielen (ook wel waaien genoemd) zijn ontstaan na dijkdoorbraken in het verleden. In de zomer wandel je tussen het grazende vee.

In de Hiensche Uiterwaarden vind je eindeloze rust en ruimte. De uiterwaarden liggen relatief laag en lopen vaak onder water. Daarom gebruiken de boeren dit land zelden. Voor planten en dieren is het juist een plek waar zij ongestoord hun gang kunnen gaan.

Een voetveer brengt je naar de overkant van de rivier waar je de wandeling bent gestart. Het is ook mogelijk de route te starten bij Het Dijkmagazijn (Beuningen).

Klik hier voor de routefolder.

Meer informatie

Van april tot en met oktober kun je struinen langs de Waal. Staat het water te hoog om door de uiterwaarden te trekken, dan kun je kiezen voor een alternatieve route. Meestal gaat deze over de dijk. In de wintermaanden staan de uiterwaarden lange tijd onder water en varen de meeste pontjes niet.

Struintips

  • Trek stevige schoenen aan
  • Neem een verrekijker mee
  • Check de vaartijden van de pontjes voordat je op pad gaat
  • Neem voldoende water en voedsel mee
  • Boek een wandelarrangement bij een overnachtingadres langs de Waal

Nog even dit

  • Honden zijn niet welkom (ook niet aangelijnd)
  • Blijf op afstand van de dieren
  • Voer en aai de dieren niet

Lees meer
Startpunt Voet- en fietsveer Druten - Dodewaard
Reinplus Vanwoerden Druten
Veerdam
6651 KA Druten
Knooppunten
Eindpunt Voet- en fietsveer Druten - Dodewaard
Reinplus Vanwoerden Druten
Veerdam
6651 KA Druten
Aangeboden door:
Delen: