Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Maas en Waalroute

66 KM 4 uur fietsen (3 uur met een e-bike)

We praten en we zingen en we lachen allemaal, want daar achter de hoge bergen ligt het Land van Maas en Waal.”

Boudewijn de Groot wist het al; Het Land van Maas en Waal is het waard om bezongen te worden. Het gebied ligt ook letterlijk tussen de Maas en de Waal. Overal vind je het bewijs van de rivieren die na overstromingen en dijkdoorbraken hun sporen hebben achtergelaten. Op de fiets ervaar je het verleden en de strijd tegen het water dat de mens met de bouw van dijken heeft beslecht.

Zin in een tussenstop en een heerlijke pannenkoek? Dan stop je onderweg bij ‘t Sprookjeshof. Dit pannenkoekenhuis biedt heerlijke, ambachtelijke pannenkoeken, maar is ook een ideale tussenstop voor iets lekkers uit de cafetaria of overheerlijk softijs! Liever een culturele stop? Ga dan langs bij Museum Tweestromenland en bewonder de tentoonstelling ‘Metamorfose’.

Deze fietsroute neemt je mee over kronkelende dijken langs de uiterwaarden van de Maas en Waal, maar ook langs Bloemenpark Appeltern, het theekoepeltje in Druten, waterrecreatiegebied De Gouden Ham en Batenburg met zijn kasteelruïne. Onderweg kun je genieten van het unieke rivierenlandschap met buitenpolders, bloeiende fruitboomgaarden, eendenkooien, uiterwaarden en boomrijke eilandjes.

Van al dat fietsen krijg je natuurlijk honger. Maak daarom zeker een stop bij Bistro de Bolle. Op het terras of binnen geniet je van een lunch of een kop koffie. In het restaurantgedeelte kun je vanaf 17.00 uur heerlijk dineren.

Op Fruittuinvannederland.nl vind je meer informatie over de fruittelers en fruitstalletjes die je onderweg tegenkomt.


Lees meer
Startpunt Restaurant De Twee Linden
Zandstraat 100
Beneden-Leeuwen
Knooppunten
86
87
59
13
12
54
53
57
29
10
31
11
70
71
68
69
73
56
55
89
49
28
25
26
20
21
24
80
81
86
Eindpunt Restaurant De Twee Linden
Zandstraat 100
Beneden-Leeuwen
Aangeboden door:

Tips voor onderweg

Delen: