Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Cultuurhistorie in het Land van Maas en Waal

51 KM 3 uur fietsen (2 uur met een elektrische fiets)

In het Land van Maas en Waal vind je veel geschiedenis en historische bezienswaardigheden ingesloten tussen de rivieren. Over de dijken fiets je langs oude stoomgemalen en poldermolens die het gebied in het verleden drooghielden. Nu functioneren deze als woonhuizen, horecalocaties en korenmolens.

De route start bij Bloemenpark Appeltern, het grootste tuininspiratiepark van Nederland met meer dan 200 modeltuinen op 22 hectare. Je fietst door het sfeervolle centrum van Druten en vervolgt je weg over de Waalbanddijk. De fietsroute loopt verder door de buitengebieden van Dreumel en Wamel om uit te komen op de dijk langs de Maas. Vervolgens kom je langs het aan de Maas gelegen recreatiegebied de Gouden Ham waar veel horecagelegenheden te vinden zijn.

De Rivierenland Fietskaart    

Wist je dat je bij ons de Rivierenland Fietskaart kunt bestellen, waar je naast schilderachtige fietsroutes ook bíjna alle fruitboomgaarden met bloesem op kunt vinden? De fietskaart is een must voor fiets- en natuurliefhebbers die het Rivierenland in ieder seizoen willen ontdekken, van de bloesem in het voorjaar tot boomgaarden vol fruit in het najaar.   

Bestel hier dé fietskaart van de regio en trek eropuit! Of haal de fietskaart bij een van de lokale verkooppunten. 


Lees meer
Startpunt Bloemenpark Appeltern
Walstraat 2A
Appeltern
Knooppunten
10
29
41
92
16
25
12
13
59
87
86
81
45
21
20
26
25
28
34
35
66
89
55
Eindpunt Bloemenpark Appeltern
Walstraat 2A
Appeltern