Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Wijchen

Bijna tegen Nijmegen aan vind je in het Land van Maas en Waal Wijchen. Een plaats met een rijke en veelbewogen geschiedenis! Van oorsprong een agrarisch dorp waar al bewoning bestond in de steentijd. Tegenwoordig is Wijchen een combinatie van natuur, gastvrijheid, middeleeuwse kastelen, kronkelende wandelpaadjes en hippe restaurants en B&B’s. Het prachtige centrum mag je niet missen tijdens je bezoek aan Wijchen. Ontdek de rijke variatie aan winkels, restaurants en cafés, of ga ontspannen slenteren door de kleine straatjes. Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan de markt en langs de monumentale panden. Wij vertellen je graag waar je moet zijn!

Dit vind je misschien ook leuk

Leur

Leur is een van de kleinste plaatsen in het Land van Maas en Waal en heeft een beschermd dorpsgezicht. Veel woningen, hoofdzakelijk boerderijen, zijn dan ook beschermd monument. In en rondom Leur kun je heerlijk wandelen en genieten van de rijke historie van het dorp.

Hernen

In Hernen vind je een prachtig kasteel. Dit kasteel is een omgrachte middeleeuwse burcht met unieke overdekte weergangen. Rondom het kasteel en in de directe omgeving van Hernen vind je mooie bossen en lanen, graslanden, oude rivierlopen en een molen.

Batenburg

Batenburg is een stad vol historie in het Land van Maas en Waal. Je vindt Batenburg net ten westen van Wijchen, gelegen aan de Maas. Het historische stadje met zijn kasteelruïne is een beschermd stadsgezicht. Ontdek het zelf!