Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Wamel

Idyllisch verscholen in het Land van Maas en Waal ligt Wamel. Door de aanwezigheid van een ‘doorwaadbare’ plaats in de Waal, lag Wamel aan een oude Romeinse handelsroute.

Hotel Restaurant ’t Veerhuis

Het karakteristieke hotel restaurant ‘t Veerhuis is uniek gelegen in het Land van Maas en Waal, verscholen achter de dijk in de uiterwaarden van de Waal. Zowel het restaurant als het merendeel van de hotelkamers bieden je een riant uitzicht over de rivier en haar prachtige landschap. In de serre van het hotel is het elegante restaurant. Vanaf je tafel kijk je over de Waal uit naar de oude stad Tiel.

Maak een koffiestop

Veerdienst Tiel - Wamel

Met het voetveer ‘Pomona’ kun je de overtocht van Tiel naar Wamel maken en vice versa. Tussen Tiel en Wamel vaart het veer het hele jaar door. Dankzij het veer word je snel en veilig van de ene naar de andere oever overgezet. Een oversteek met het voetveer is een unieke beleving en mag je dan ook niet missen!

Maak de oversteek

Restaurant De Weeghbrug

Lekker, ambachtelijk en ongedwongen. Eten bij de Weeghbrug is een belevenis. In ons gezellige restaurant kunt u volop genieten van smakelijke gerechten. Van een mooi samengesteld menu de Weeghbrug, verkrijgbaar in verschillende variaties of van uw eigen keuze van de a la carte kaart. Gewoon eerlijk, puur, lekker eten.

Bezoek de Weeghbrug

Dit vind je misschien ook leuk

Beneden-Leeuwen

Beneden-Leeuwen is gelegen aan de rivier de Waal. Het dorp was al bewoond in de Romeinse tijd. De Zandstraat doorsnijdt het dorp van west naar oost en kan gezien worden als het tracé van de antieke weg.

Bezoek Beneden-Leeuwen

Dreumel

Dreumel, gelegen in de gemeente West Maas een Waal, is een klein pittoresk dorpje tussen Wamel en Heerewaarden. De eerste vermelding van Dreumel, toen nog Tremele geheten, dateert al uit 893 na Chr. wanneer de Abdij van Prüm een hof te Dreumel bezit. Ontdek hier meer!

Bezoek Dreumel

Druten

Druten bevindt zich midden in het Land van Maas en Waal in een landelijke omgeving met verrassend veel voorzieningen. Het vervult een centrumfunctie voor de omliggende (kerk) dorpen.