Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Leur

In het hart van het Land van Maas en Waal ligt de Heerlijkheid Leur, een landgoed dat al sinds 1748 in particulier bezit is. Langs de zwierige landwegen staan oude lindebomen, de weilanden staan vol kruiden en klaver en in de bossen hoor je de specht en de koekoek. Iemand schreef ooit eens: ”De wereld heeft er zijn pas vertraagd…”. Deze oase van rust en gemoedelijkheid is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de oude bomen langs de lanen en monumentale gebouwen.

Leur is een van de kleinste plaatsen in het Land van Maas en Waal en heeft een beschermd dorpsgezicht. Veel woningen, hoofdzakelijk boerderijen, zijn dan ook beschermd monument. In en rondom Leur kun je heerlijk wandelen en genieten van de rijke historie van het dorp.

Dit vind je misschien ook leuk

Wijchen

Bijna tegen Nijmegen aan vind je Wijchen. Een plaats met een rijke en veelbewogen geschiedenis! Van oorsprong een agrarisch dorp waar al bewoning bestond in de steentijd. Tegenwoorden is Wijchen een combinatie van natuur, gastvrijheid, middeleeuwse kastelen, kronkelende wandelpaadjes en hippe restaurants en B&B’s.

Hernen

In Hernen vind je een prachtig kasteel. Dit kasteel is een omgrachte middeleeuwse burcht met unieke overdekte weergangen. Rondom het kasteel en in de directe omgeving van Hernen vind je mooie bossen en lanen, graslanden, oude rivierlopen en een molen.

Batenburg

Batenburg is een stad vol historie in het Land van Maas en Waal. Je vindt Batenburg net ten westen van Wijchen, gelegen aan de Maas. Het historische stadje met zijn kasteelruïne is een beschermd stadsgezicht. Ontdek het zelf!