Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Hernen

Hernen is een kerkdorp met een zeer praktische ligging, de A50 loopt namelijk vlak langs het dorp. De omgeving rondom het dorp is heel bosrijk. De bossen liggen op oude rivierduinen van de bekende rivier de Maas. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is Kasteel Hernen.*

*bron: Wikipedia

Dit vind je misschien ook leuk

Kasteel Batenburg

Op een steen die ooit boven de poort van het kasteel zat, staat dat Batenburg in het jaar 327 is gebouwd op de resten van een Romeinse tempel. Hier zijn helaas nooit bewijzen van gevonden, maar wat wel bekend is, is dat de geschiedenis van Batenburg teruggaat tot halverwege de 12e eeuw. En hiermee is het één van de oudste kastelen van Gelderland.

Leur

Leur is een van de kleinste plaatsen in het Land van Maas en Waal en heeft een beschermd dorpsgezicht. Veel woningen, hoofdzakelijk boerderijen, zijn dan ook beschermd monument. In en rondom Leur kun je heerlijk wandelen en genieten van de rijke historie van het dorp.

Beuningen

Gelegen onder de rook van Nijmegen is het in Beuningen goed toeven. In deze moderne gemeente vind je nog veel sporen vanuit het verleden. De steenfabriek, torens en landhuizen bepalen het beeld.