Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Dreumel

Dreumel, gelegen in de gemeente West Maas een Waal, is een klein pittoresk dorpje tussen Wamel en Heerewaarden. De eerste vermelding van Dreumel, toen nog Tremele geheten, dateert al uit 893 na Chr. wanneer de Abdij van Prüm een hof te Dreumel bezit. de geschiedenis van dit dorp gaat dus al vele eeuwen terug! Vlakbij Dreumel vind je het Driedijkenpunt, een punt waar de Waaldijk, de Maasdijk en de Heerewaardense afsluitdijk samenkomen.

Dreumelse Waard

B&B en Theehuis Dreumelse Waard ligt vlak achter de Waaldijk, in een mooi groen buitengebied. Onthaasten is hier het motto. Je kunt er fantastisch wandelen en fietsen. Struinen door de uiterwaarden langs de Waal of genieten van huisgemaakte lekkernijen. Op verzoek kookt de gastvrouw een lekkere maaltijd.

Bezoek de Dreumelse Waard

Dit vind je misschien ook leuk

Heerewaarden

Heerewaarden vind je strategisch gelegen tussen de rivieren Waal en Maas, Nijmegen en Fort Sint Andries. In het gebied waar vroeger de Waal met hoog water overliep in de Maas, ligt nu natuurgebied Buitenpolder Heerewaarden. Kom wandelen en de geschiedenis ontdekken!

Bezoek Heerewaarden

Wamel

Idyllisch verscholen in het Land van Maas en Waal ligt Wamel. Door de aanwezigheid van een ‘doorwaadbare’ plaats in de Waal, lag Wamel aan een oude Romeinse handelsroute. Kom het zelf ontdekken!

Bezoek Wamel

Alphen

Alphen, ook wel Alphen aan de Maas genoemd, is een dorp in het zuidwesten van de gemeente West Maas en Waal. Vroeger was Alphen een zelfstandige bestuurlijke eenheid maar in de Franse tijd werd het omgezet in een zelfstandige gemeente.

Bezoek Alphen