Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Boven-Leeuwen

Boven-Leeuwen ligt tussen het grotere Beneden-Leeuwen en de gemeente Druten. Tegenwoordig is Boven-Leeuwen een van de kernen van de gemeente West Maas en Waal. Het dorp is gelegen aan de dijk van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over het hele dorp. Naast de oude boerderijtjes vind je in de uiterwaarden een prachtig gevarieerd natuurgebied waar de bezoeker kan genieten van de natuur aan de Waal. Evenals in Beneden-Leeuwen heeft in Boven-Leeuwen ook een dijkdoorbraak plaatsgevonden, nabij de hervormde kerk. Het overgebleven binnenwatertje wordt De Wiel genoemd, de algemene naam voor doorbraakkolken in het rivierengebied.

Bistro de Bolle

Bistro de Bolle is gevestigd op een van de mooiste plekjes van het Land van Maas en Waal. Je kunt er van een prachtig uitzicht over de Waal en de uiterwaarden genieten. De bistro is gevestigd in een oud dijkpand met warme bruine tinten, sfeervol ingericht met een beetje van toen en een beetje van nu. De gezellige bistro waar je een heerlijke avond kan genieten.

Bezoek Bistro de Bolle

Camping Den Hoogen Berg

Camping Den Hoogen Berg is een rustige minicamping met prachtig verwarmd sanitair gelegen in het mooie Land van Maas en Waal. Het is een prima uitgangspunt voor wandel- en fietsroutes langs de rivieren. Er is een overdekt terras en een gezellige recreatieruimte aanwezig, evenals een overdekte fietsenstalling met oplaadpunten.

Meer informatie

Dit vind je misschien ook leuk

Wamel

Idyllisch verscholen in het Land van Maas en Waal ligt Wamel. Door de aanwezigheid van een ‘doorwaadbare’ plaats in de Waal, lag Wamel aan een oude Romeinse handelsroute.

Bezoek Wamel

Alphen

Alphen, ook wel Alphen aan de Maas genoemd, is een dorp in het zuidwesten van de gemeente West Maas en Waal. Vroeger was Alphen een zelfstandige bestuurlijke eenheid maar in de Franse tijd werd het omgezet in een zelfstandige gemeente.

Bezoek Alphen

Beneden-Leeuwen

Beneden-Leeuwen is gelegen aan de rivier de Waal. Het dorp was al bewoond in de Romeinse tijd. De Zandstraat doorsnijdt het dorp van west naar oost en kan gezien worden als het tracé van de antieke weg

Bezoek Beneden-Leeuwen

Je voelt je thuis in het Land van Maas en Waal!

Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.