Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Beuningen

Gelegen onder de rook van Nijmegen is het in Beuningen goed toeven. In deze moderne gemeente vind je nog veel sporen vanuit het verleden. De steenfabriek, torens en landhuizen bepalen het beeld.

Naast alle moderne voorzieningen, zoals vele winkels, een bioscoop en een zwembad vind je in Beuningen en de bijbehorende kernen tal van natuurgebieden. De uiterwaarden langs de Waal en de dijk met prachtige vaak eeuwenoude boerderijen vormen een fantastisch landschap. Maak eens een struintocht langs de Waal en kom oog in oog te staan met de wilde konikpaarden die hier grazen of ga met je gezin een dagje naar het recreatiegebied de Groene Heuvels waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken op het strand of in het water. Geniet in het voorjaar van de bloesem van de vele fruitboomgaarden en pluk in het najaar zelf je appels bij een van de vele fruitboomgaarden.

Dit vind je misschien ook leuk

Hernen

In Hernen vind je een prachtig kasteel. Dit kasteel is een omgrachte middeleeuwse burcht met unieke overdekte weergangen. Rondom het kasteel en in de directe omgeving van Hernen vind je mooie bossen en lanen, graslanden, oude rivierlopen en een molen.

Leur

Leur is een van de kleinste plaatsen in het Land van Maas en Waal en heeft een beschermd dorpsgezicht. Veel woningen, hoofdzakelijk boerderijen, zijn dan ook beschermd monument. In en rondom Leur kun je heerlijk wandelen en genieten van de rijke historie van het dorp.

Wijchen

Vlakbij Nijmegen vind je Wijchen. Een plaats met een rijke en veelbewogen geschiedenis! Van oorsprong een agrarisch dorp waar al bewoning bestond in de steentijd. Tegenwoordig is Wijchen een combinatie van natuur, gastvrijheid, middeleeuwse kastelen, kronkelende wandelpaadjes en hippe restaurants en B&B’s.