Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

Alphen

Alphen, ook wel Alphen aan de Maas genoemd, is een dorp in het zuidwesten van de gemeente West Maas en Waal. Vroeger was Alphen een zelfstandige bestuurlijke eenheid maar in de Franse tijd werd het omgezet in een zelfstandige gemeente. Later is de gemeente Alphen opgeheven en samengegaan met Appeltern.

Een van de bezienswaardigheden in Alphen is de oude kerk. Daarnaast kun je vanaf het dorp door middel van een veerdienst naar de Brabantse plaatsen Lith en Oijen toe. *

*bron: Wikipedia 

Dit vind je misschien ook leuk

Heerewaarden

Heerewaarden vind je strategisch gelegen tussen de rivieren Waal en Maas, Nijmegen en Fort Sint Andries. In het gebied waar vroeger de Waal met hoog water overliep in de Maas, ligt nu natuurgebied Buitenpolder Heerewaarden.

Bezoek Heerewaarden

Dreumel

Dreumel, gelegen in de gemeente West Maas een Waal, is een klein pittoresk dorpje tussen Wamel en Heerewaarden. De eerste vermelding van Dreumel, toen nog Tremele geheten, dateert al uit 893 na Chr. wanneer de Abdij van Prüm een hof te Dreumel bezit. Ontdek hier meer!

Bezoek Dreumel

Wamel

Idyllisch verscholen in het Land van Maas en Waal ligt Wamel. Door de aanwezigheid van een ‘doorwaadbare’ plaats in de Waal, lag Wamel aan een oude Romeinse handelsroute. Kom het zelf ontdekken!

Bezoek Wamel