Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

IJs- en Zuivelboerderij JoLo

Wij zijn Johnny en Lonneke van der Zanden en met veel passie runnen wij onze melkveehouderij met melkkoeien en jongvee.

Wij hebben sinds oktober 2021 een zelfbedieningswinkel met (room)ijs, kaas en melk. Het ijs is gemaakt van de melk van onze eigen koeien.
Na het behalen van het certificaat ijsbereider zijn wij gestart met het maken van ons eigen ijs. Hierbij zorgen we dat de suikerwaarde zo laag mogelijk is en de vetwaarde iets hoger is dan gemiddeld, want wij vinden dat de lekkere volle melk van de koeien goed gebruikt moet worden.
De kaas komt van de fabriek waar wij onze melk aan leveren, namelijk De Graafstroom. Deze kaas is al 4 jaar op rij uitgeroepen tot beste kaas van Nederland.

In onze stal streven wij naar een optimaal dieren welzijn door zoveel mogelijk licht, lucht en ruimte voor de koeien. Sinds maart 2021 worden onze koeien gemolken door 2 melkrobots waardoor de koeien zelf kunnen bepalen wanneer ze gemolken willen worden wat voor rust in de stal zorgt.

In de zomer gaan onze koeien en kalveren naar buiten en kunnen ze volop bewegen en vers gras eten. Verder krijgen de koeien zoveel mogelijk voer van eigen land of uit de directe omgeving te eten. Alle koeien op onze boerderij zijn ook bij ons geboren en in de stal lopen dan ook meerdere generaties van koe families.

Hopelijk zien we u snel in onze zelfbedieningswinkel en neem dan gerust een kijkje bij onze melkkoeien in de stal naast de winkel.


Lees meer
Delen: