Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

MEERkunst – ‘Vrijheid’ op het water

27 juni 2020 t/m 27 september 2020

Wijchens meer

Wijchen

De opening van MEERkunst, een buitenexpositie rond het thema ‘Vrijheid’, op het water van het Meer in Wijchen (Gld), moest enige tijd worden uitgesteld. Nu is de expositie vanaf 27 juni te zien, met werken van twaalf kunstenaars. Een dertiende werk is gemaakt door leerlingen van het MaasWaal College.

De expositie is een initiatief van KunstKring Wijchen, in het kader van de viering van 75 jaar Vrijheid. De werken verbeelden het thema ‘vrijheid’ elk op een heel eigen wijze, variërend van klassieke figuratieve beelden en abstracte sculpturen tot werk dat niet zomaar in een hokje past.

Het Meer is het groene hart van Wijchen, met wandelpaden die langs alle werken leiden. De verschillende kunstwerken, temidden van water en groen, nodigen uit tot nadenken over wat vrijheid inhoudt -toen en nu, voor onszelf en voor anderen.

Op diverse plaatsen in Wijchen zijn gratis routeboekjes af te halen.
Kunstenaars:​ Imke Beek, Petry Claassen, vGtO, Remy M.J. Habets, Yvonne Halfens, Rosalinde van Ingen Schenau, Heleen Langkamp, Umberto Lemmens, Matthé van Oostrom, Gígja Reynisdóttir, Antoon Versteegde, Thea van Vliet.

Vanwege de latere start loopt de expositie nu langer door dan oorspronkelijk gepland, t/m 27 september. In het Kunsthuis in Wijchen is van 25 juli t/m 9 augustus een begeleidende expositie te zien getiteld ​MEERkunstenaars,​ die meer licht werpt op de deelnemende kunstenaars en hun werk. Geopend op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur, gratis toegang.


Lees meer
Delen:

Je voelt je thuis in het Land van Maas en Waal!

Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.