Mijn favorieten

Zoek hier in Land van Maas en Waal

Generic filters
Exact matches only

De mooiste tijd van het jaar

De periode dat de bloesem in volle bloei staat, is misschien wel de mooiste tijd van het jaar. Het Land van Maas en Waal staat dan in bloei en je kunt niet om de prachtige en heerlijk geurende bloesem heen. Alle boomgaarden staan dan in bloei! Welke bloesem bloeit eerst? En hoe herken je de verschillende soorten? Waar vind ik mooie routes? En zijn er nog tips die ik niet mag missen? Antwoord op al deze vragen geven wij je graag!

De periode waarin de bomen in bloei staan is niet te voorspellen, dit is van veel factoren afhankelijk. Is het al vroeg in het jaar warm en zonnig weer, dan ontpoppen de bloemen eerder. De bloeiperiode kan door onder andere warm weer erg kort zijn. Grofweg is de bloesem in de maanden april en mei te bewonderen. Wil je er zeker van zijn dat je de bloei niet mist? Download dan de gratis Bloesemalert-app!

Download de app ‘Bloesemalert’!

In de Bloesem-app vind je alle informatie rondom de ontwikkeling en groei van het fruit en de fruitpluk, zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de actuele fruitstand. De app is gratis te verkrijgen in de App Store.

logo app store iphone bloesemalert app

Het is op dit moment helaas niet mogelijk om de app te downloaden in de Google Play Store. Er wordt hard aan dit probleem gewerkt. Excuses voor het ongemak!

Routes langs boomgaarden vol bloesem

E-bike route door het Land van Maas en Waal
Ontdek het Land van Maas en Waal met je e-bike, over kronkelende dijken en langs mooie vergezichten in de buitengebieden. Een ...
73 KM
Meer informatie
Meer over E-bike route door het Land van Maas en Waal
Bloesemroute – Land van Maas en Waal
56,2 KM
Meer informatie
Meer over Bloesemroute – Land van Maas en Waal
Bloesem- en fruitroute
Geniet van het gastvrije Land van Maas en Waal. Onderweg verken je het unieke rivierenlandschap en kom je langs talrijke fruitboomgaarden ...
41 KM
Meer informatie
Meer over Bloesem- en fruitroute
Struinroute Dodewaard-Beuningen
Nergens kun je het water en de uiterwaarden van zo dichtbij ervaren als in het Rivierengebied. ...
30 KM
Meer informatie
Meer over Struinroute Dodewaard-Beuningen
Maasroute
Water staat centraal bij deze route. Zo fiets je langs beide zijden van de Maas, door het gemoedelijke Brabant en dé ...
21 KM
Meer informatie
Meer over Maasroute

Proef de streek!

In het Land van Maas en Waal kun je optimaal genieten van de lekkerste en eerlijkste streekproducten! Wat dacht je van kersen, peren, appels, pruimen en aardbeien van eigen bodem? Of eigen gebrouwen bier uit de streek? En naast de diverse landwinkels in het gebied kun je ook bij veel horecagelegenheden proeven van deze streekproducten. Weten waar je moet zijn? Wij vertellen het je graag!

Fiets de kersentocht!

Proef de streek tijdens het fietsen met de kersentocht. Met deze route fiets je langs diverse terrasjes en fruitstalletjes waar je heerlijk kunt genieten van de rust en ruimte van de kersenbongerds.

Bekijk de route

Streekproducten en landwinkels

Fruitbedrijf Vink
Rooijsestraat 33 6621 AH Dreumel Is dit jouw bedrijf?
Dreumel
Wijngaard de Kleine Heerlijkheid
Aspert 1 6631KS Horssen Is dit jouw bedrijf?
Horssen
Speciaalbierbrouwerij Oijen
Oijense Bovendijk 61 5394 LA  Oijen Is dit jouw bedrijf?
Oijen
Landwinkel de Zandroos
Bij de Zandroos is het hele jaar door wat te beleven. Prachtige bloesem in het voorjaar, kersen, aardbeien en pruimen smullen ...Lees meer
Afferden
Meer informatie
Meer over Landwinkel de Zandroos
Kersenbedrijf Strik-Basten
Dijkgraaf de Leeuwweg 22 6626 BH Alphen Is dit jouw bedrijf?
Alphen
Landwinkel Bloeiend Merm
Van Heemstraweg 127A 6621 KM Dreumel Is dit jouw bedrijf?
Dreumel